Från början.
Året är 1992. Finanskris råder i Sverige och kronkursen slår nya bottenrekord. Dag efter dag. Under denna turbulenta tid ser företaget Graniten dagens ljus. Det börjar med att en brokig skara tekniker bestämmer sig för att dela sin gemensamma drivkraft i livet; En stark passion att lösa svåra tekniska problem. Det ingen av oss då visste var att vi, 20 år senare, skulle driva ett av Sveriges mest innovativa ingenjörsföretag inom maskinutveckling. Med kontor i Uddevalla, Falköping, Lund och Linköping. Under åren som gått har ägarkonstellationen skiftat ända fram till 2002, då bolaget blev personalägt. Ett beslut som innebar kortare beslutsvägar och ökad delaktighet. Vilket i sin tur gav framgång i flera nya branscher. Det enda som aldrig förändrats med tiden är vår affärsidé; att alltid erbjuda smartare maskinlösningar med fokus på funktion och resultat. Tillsammans med grundtanken och filosofin att kontinuerligt bygga en unik mix av medarbetare, som har förmågan att skapa långsiktiga relationer med både kunder och partners. Ensam är nämligen aldrig starkast i Granitens bok. Och kommer heller aldrig att bli.

I frontlinjen.
Ingen dag är den andra lik i den spännande vardag som driver oss på Graniten att alltid ligga i framkant när det gäller utveckling av smarta och kreativa maskinlösningar. Lösningar som måste svara upp mot kundernas önskade behov och resultat. Och det i en minst sagt utvecklingsintensiv värld. En värld som ställer krav på en omfattande branscherfarenhet och rätt nyckelkompetenser i varje fas av innovationsprocessen. I den världen har vi på Graniten en tydlig vision som hjälper till att hålla rätt kurs och våra blickar mot horisonten. Tillsammans med ett antal starka kärnvärden som genomsyrar allt vi tar oss för.

Ett nytt kapitel.
Granitens nästa stora utmaning bottnar i ambitionen om att bli något större. Något vackrare. Än mer respekterat och beundrat. Ett Graniten som tar klivet in på de allra största arenorna. Den resan är redan påbörjad. Ett nytt kapitel är på väg att skrivas i vår stolta historia. Exakt vad det kapitlet kommer att innehålla återstår att se. Det enda vi kan lova är att vi ska göra vårt yttersta för att det ska bli så läsvärt som möjligt.