Vi söker Kundorienterad projektledare med teknisk koll. Som ser fram emot fler stämplar i passet.

Graniten utvecklar och säljer skräddarsydda maskinlösningar till bland annat läkemedelsindustrin. Våra kunder tillhör några av de största och mest utvecklingsintensiva företagen i Europa.

För att även fortsättningsvis tillgodose våra kunders behov och högt ställda krav söker vi därför dig som har erfarenhet av internationella affärer och är grym på att upprätthålla goda relationer. Branscherfarenhet är meriterande. Du behöver ha teknisk kompetens och erfarenhet av strikta kravspecifikationer. And needless to say, you need to master english unobtrusively in both speech and writing.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är din förmåga att agera självständigt och affärsmässigt. Eftersom du kommer att vara en viktig länk mellan våra ingenjörer och utvecklare – tekniska genier som löser problem som ingen kan lösa – och våra kunder behöver du vara lyhörd, trygg, analytisk, positiv, utåtriktad och inte minst drivande. I gengäld vågar vi lova dig en stimulerande och utvecklande miljö på vårt kontor i Uddevalla, tillsammans med kollegor som verkligen uppskattar det du gör.

Låter det här som en spännande utmaning? Hör gärna av dig till Dan Engsfelt 0703-51 95 25 eller Daniel Brännwik 0705-44 48 98. Skicka din ansökan till work@graniten.com. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.


Vi söker Försäljningschef till vårt nya säljbolag

Vi på Graniten Engineering har utvecklat nya maskinlösningar åt våra kunder i över 25 år. Kunderna har mestadels varit stora internationella bolag och främst inom läkemedels- och medicinteknik. De sista fem åren har vi med framgång satsat på att nå kunder utanför Skandinavien. Maskinlösningarna har hittills bara levererats till den kund vi utvecklat dem åt, trots att de mycket väl passar andra kunder i samma bransch. Detta ska vi nu ändra på. Det är här vårt nya säljbolag kommer in.

Under resan har vårt moderbolag Il Granito AB investerat i produktsäljande bolag inom läkemedelsbranschen; Nybergs Cleanroom Handling AB och Nordinnovation AB.
Vårt nystartade säljbolag Graniten Machinery AB ska, till skillnad från systerbolaget Graniten Engineering AB, leverera standardiserade maskinlösningar till läkemedelsbranschen, både i Skandinavien och övriga Europa. I produktportföljen har vi idag Granitens hittills standardiserade lösningar som slutpackare och läcktestare, agenturer för, Italienska Brevetti CEA och Koreanska Enclony samt Nybergs hela program av lyftutrustningar för renrum.

Till Graniten Machinery AB söker vi nu dig som vill bygga upp en säljorganisation och skapa nya kundrelationer i både i Skandinavien och Europa. Vi tror att du är en erfaren och framgångsrik teknisk säljare med ledarerfarenhet och som älskar att ta eget ansvar, skapa och underhålla nätverk av kunder, agenter och partners.

Arbetsbeskrivning
Du får eget ansvar att självständigt bygga upp vårt säljbolag med standardiserade produkter. Du analyserar marknaden, skapar en plan för marknadsbearbetning, lägger upp säljstrategin, hanterar agenturer och knyter nya kundrelationer. Du ingår även i vårt ledningsteam i moderbolaget.
I rollen ingår resor inom Norden och Europa. Placering av tjänsten kan diskuteras, du har eventuellt redan ett eget kontor att utgå ifrån.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du är en driven, engagerad och ansvarstagande person med en gedigen sälj-, marknads- och ledarskapserfarenhet. Du har självständigt ansvarat för dina egna kunder och är van vid långa säljprocesser (6 mån – 1 år). Vidare har du god kunskap om avtal och villkor avseende agenturer och återförsäljare.
Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet av liknande arbete inom industriell försäljning. Det är meriterande om du har erfarenheter från livsmedels- och eller läkemedelsbranschen.
Du är en god ledare, strukturerad, flexibel och har en stor empatisk förmåga. Vidare är du effektiv i ditt arbetssätt, tycker om ordning och reda och få saker ur händerna. Ett professionellt bemötande, både mot dina kollegor och mot våra kunder är en självklarhet för dig.
Du behärskar mycket god svenska och engelska i både tal och skrift samt har goda datorkunskaper. Tyska och franska är ytterligare meriter.
Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning.

Kontaktuppgifter och ansökan
Du söker tjänsten genom att skicka din ansökan med CV och personligt brev till work@graniten.com, senast 30 november 2017.
Vid frågor är du välkommen att kontakta Jan-Olof mobil 0702 95 00 12.


Lyhörd serviceingenjör med bred automationskompetens. Som inte har något emot att bo i en resväska ibland.

Som serviceingenjör hos oss utgår du ifrån kontoret i Uddevalla och du kommer att besöka våra kunder för att genomföra installationer, service och underhåll. Du kommer även att delta i utvecklingsfasen av våra projekt. Eftersom du blir ett av våra ansikten ut mot kund är det viktigt att du är positiv, utåtriktad och inte minst analytisk och lyhörd så att du kan fånga upp kundernas behov på plats. Branscherfarenhet är meriterande.

Du kommer att fungera som en brygga mellan våra utvecklare och kundernas verklighet. Att du har teknisk kompetens är en självklarhet, men du behöver också ha erfarenhet av felsökning samt PLC- och robotprogrammering. And needless to say, you need to master english in both speech and writing.
För att trivas hos oss behöver du också vara en flexibel lagspelare, gilla nya utmaningar, snabba puckar och många resdagar ute på fältet. Ett uppdrag ute hos kund tar vanligtvis från ett par dagar till en eller två veckor.

Låter det här som en spännande utmaning? Hör gärna av dig till Daniel Brännwik 0705-44 48 98 eller Dan Engsfelt 0703-51 95 25. Skicka din ansökan till work@graniten.com. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

Samtal från CV- och annonssäljare undanbedes.