Vi söker Försäljningschef till vårt nya säljbolag

Vi på Graniten Engineering har utvecklat nya maskinlösningar åt våra kunder i över 25 år. Kunderna har mestadels varit stora internationella bolag och främst inom läkemedels- och medicinteknik. De sista fem åren har vi med framgång satsat på att nå kunder utanför Skandinavien. Maskinlösningarna har hittills bara levererats till den kund vi utvecklat dem åt, trots att de mycket väl passar andra kunder i samma bransch. Detta ska vi nu ändra på. Det är här vårt nya säljbolag kommer in.

Under resan har vårt moderbolag Il Granito AB investerat i produktsäljande bolag inom läkemedelsbranschen; Nybergs Cleanroom Handling AB och Nordinnovation AB.
Vårt nystartade säljbolag Graniten Machinery AB ska, till skillnad från systerbolaget Graniten Engineering AB, leverera standardiserade maskinlösningar till läkemedelsbranschen, både i Skandinavien och övriga Europa. I produktportföljen har vi idag Granitens hittills standardiserade lösningar som slutpackare och läcktestare, agenturer för, Italienska Brevetti CEA och Koreanska Enclony samt Nybergs hela program av lyftutrustningar för renrum.

Till Graniten Machinery AB söker vi nu dig som vill bygga upp en säljorganisation och skapa nya kundrelationer i både i Skandinavien och Europa. Vi tror att du är en erfaren och framgångsrik teknisk säljare med ledarerfarenhet och som älskar att ta eget ansvar, skapa och underhålla nätverk av kunder, agenter och partners.

Arbetsbeskrivning
Du får eget ansvar att självständigt bygga upp vårt säljbolag med standardiserade produkter. Du analyserar marknaden, skapar en plan för marknadsbearbetning, lägger upp säljstrategin, hanterar agenturer och knyter nya kundrelationer. Du ingår även i vårt ledningsteam i moderbolaget.
I rollen ingår resor inom Norden och Europa. Placering av tjänsten kan diskuteras, du har eventuellt redan ett eget kontor att utgå ifrån.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du är en driven, engagerad och ansvarstagande person med en gedigen sälj-, marknads- och ledarskapserfarenhet. Du har självständigt ansvarat för dina egna kunder och är van vid långa säljprocesser (6 mån – 1 år). Vidare har du god kunskap om avtal och villkor avseende agenturer och återförsäljare.
Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet av liknande arbete inom industriell försäljning. Det är meriterande om du har erfarenheter från livsmedels- och eller läkemedelsbranschen.
Du är en god ledare, strukturerad, flexibel och har en stor empatisk förmåga. Vidare är du effektiv i ditt arbetssätt, tycker om ordning och reda och få saker ur händerna. Ett professionellt bemötande, både mot dina kollegor och mot våra kunder är en självklarhet för dig.
Du behärskar mycket god svenska och engelska i både tal och skrift samt har goda datorkunskaper. Tyska och franska är ytterligare meriter.
Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning.

Kontaktuppgifter och ansökan
Du söker tjänsten genom att skicka din ansökan med CV och personligt brev till work@graniten.com, senast 30 november 2017.
Vid frågor är du välkommen att kontakta Jan-Olof mobil 0702 95 00 12.

Samtal från CV- och annonssäljare undanbedes.